Projeleri ile e-Twinning’in bir parçası oldular
İnegöl Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi, ortak olduğu projeler ile Avrupa’nın en kapsamlı öğrenme programı, e-Twinning’in bir parçası haline geldi.
Bursa’nın İnegöl ilçesinde eğitim öğretim veren Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi, e-Twinning için hazırlanan ‘Torosların Alıcı Kuşu- Memed, My Hawk’, “Meslekleri Tanıyorum, Mesleğimi Bilinçli Seçiyorum” ve ‘Haberin Olsun’ Projesi’ne dahil oldu.
8 öğretmen ve 93 öğrenciyle yürütülen Torosların Alıcı Kuşu- Memed, My Hawk’, ile öğrencilerin eleştirel, yaratıcı düşünme ve problem çözme becerilerinin yanı sıra, dijital araçları kullanarak okuma ve anlama becerilerini geliştirmek projenin temel amacı.
Projenin bir diğer amacı da Çukurova’nın sosyo-kültürel ve ekonomik yapısını tanımak ve Çukurova halkının geçmişteki zihniyetini analiz etmek ve davranışlarını tanımak. Bir edebi eserin teknolojiyi kullanarak nasıl çözümleneceği konusunda farkındalık yaratmak, özellikle web 2.0 araçları ve İngilizce dil becerilerinin geliştirilmesi ise projenin diğer hedefi.
10 öğretmen 81 öğrenci ile yürütülen “Meslekleri Tanıyorum, Mesleğimi Bilinçli Seçiyorum” projesinde ise, gençlerin bilinçli olarak meslek seçmelerini sağlayıp ailelerinde de farkındalık sağlamak amaçlandı. Proje süresince, öğrenciler çeşitli meslek grubundan kişilerle görüşmeler yaparak; meslek seçimiyle ilgili testler sonucunda ilgi duydukları meslekleri belirleyip; İlgili mesleklere dair tanıtım afişleri hazırlayarak, gelecekte popüler olacak meslekleri araştırıp yayımladı.
Yine, Meslek Tanıtım Günleri etkinlikleri çerçevesinde; Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ ile söyleşi yapılıp; endüstri ve makine mühendislerinden seminer alındı. KHAS Üniversitesi Reklamcılık Akademisinden reklamcılık mesleği hakkında bilgi alarak “Metalurji ve Malzeme Mühendisliği” hakkında da bilgi sahibi oldular.
9 öğretmen, 67 öğrenci ile yürütülen, ‘Haberin Olsun’ projesinde ise, Son yüz yıl içinde dünyayı veya ülkemizi etkileyen önemli olayların haber yazılarından edebi ürünler (şiir, hikaye, deneme, tiyatro) oluşturmak amaçlandı.
Süreç içinde öğrenciler WEB2 araçları kullanmayı öğrenirken, son yüzyılda dikkatlerini en çok çeken bir haber metni belirleyip, bu haber metinleriyle ilgili tasarımlar oluşturup haberlere dair duygu düşüncelerini farklı farklı edebi ürünler(deneme, makale, şiir, şarkı) oluşturarak aktarma fırsatı buldu.