PKK/KCK’DAN SONRA FETÖ’DEN DE BİR KİŞİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN GÖZALTINA ALINDI
Mersin Büyükşehir Belediyesi terör örgütleriyle anılmaya devam ediyor. Daha önce yapılan operasyonlarda terör örgütü PKK/KCK propagandası yapmak, terör örgütü üyeliği suçlamalarıyla çok sayıda gözaltılar olmuş, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü ile bir çalışan gözaltına alındıktan sonra tutuklanmışlardı. Bu sabah gerçekleştirilen FETÖ operasyonunda da eski asker olan ve yine Büyükşehir’de zabıta memuru olarak çalışan M.Y. gözaltına alındı. Öte yandan geçtiğimiz günlerde Başkan Vahap Seçer, İHA ve SİHA’ları eleştirmiş, bu da “PKK/KCK terör örgütü gibi eleştiriyor” eleştirilerine sebep olmuştu.

Edinilen bilgiye göre, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ’nün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan çalışmalar çerçevesinde, aralarında aktif olarak görev yapan askeri personel ile eski askeri okul öğrencisi, emekli öğretmen, meslekten ihraç edilmiş polis ve uzman çavuşun da olduğu 15 şüphelinin, FETÖ’nün güncel yapılanması içinde faaliyet yürüttüğü tespit edildi. Bunun üzerine operasyon için düğmeye basan ekipler, bu sabah şafak operasyonu düzenledi. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Mersin, Hakkari ve Kars’ta 15 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 13 şüpheliyi gözaltına aldı. 2 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
Gözaltına alınan şüphelilerden M.Y.’nin eski uzman çavuş olduğu ve Mersin Büyükşehir Belediyesi zabıta olarak çalıştığı ortaya çıktı.