İFADESİNİ DEĞİŞTİRMEYEN ÇALIŞANI İŞTEN KOVMUŞLAR
Adnan Menderes üzerinde bulunan ağaç katliamı ile ilgili dava bugün görüldü. Belediye çalışanı Yiusuf S. ifadesinde ağacın zehirlenmesiyle ilgili emri CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Salim Serdar Gökçek’in verdiğini söylerken, kendisine ifadesini değiştirmesi yönünde baskı yapıldığı, değiştirmeyince de işten kovulduğu öğrenildi.

Mersin 13. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklardan CHP Toroslar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Ç. ve CHP’li Büyükşehir belediye çalışanı Yusuf S. ile avukatları katıldı. Yusuf S., savunmasında Büyükşehir daire başkanı Salim Serdar Gökçek’in talimatı üzerine ağaçta işlem yaptığını öne sürerek, ilacı daire başkanının odasından aldığını, ağacın yanına gidene kadar ne yapacaklarını bilmediğini söyledi. Daire başkanıyla olay haricinde de hiç görüşmediklerini aktaran Yusuf S. “Ağaçla, çevreyle, doğayla bir problemim yok. Amirim istediği için bu işi yaptım. Başka biri isteseydi yapmazdım, mecbur kaldım. Emir hem gövdeye hem ağacın tamamına ilacın uygulanmasıydı. Buna rağmen sadece bir kere gövdeye, mecburiyetten yaptım. Ağacın yapraklarına püskürtme yapılması emrine uymadım” dedi.
Yusuf S.’ye olaydan sonra ifadesini değiştirmesi yönünde baskı yapıldığı ortaya çıktı. İdareden gelen bu baskıya boyun eğmeyen Yusuf S., işinden kovuldu.