MERSİN’DE GARİP NİKAH!
Mersin’de geçtiğimiz günlerde yapılan nikah merasimi kafalarda soru işaretleri bıraktı. Nikah memurunun ve nikah defterinin sahte olduğu merasimi ‘rezalet’ olarak nitelendirilirken, durumun komikliği veya yasalara aykırı olup, olmadığı tartışılıyor.

Mezitli Davultepe şok edici ve bir o kadar da garip nikah töreni yaşandı. Yetkisi olmayan bir kişi tarafından bir mekânda korsan denilebilecek nikah kıyıldığı ortaya çıktı. Olay, 7 Ağustos Pazartesi Yenişehir Belediyesi Evlendirme Memurluğu’nda resmi olarak gerçekleşmiş olan çiftin nikahının, 19 Ağustos 2023 tarihinde A. D. adlı bir vatandaş tarafından hukuksuzca ve yetkisizce tekrar kıyılmasının sosyal medyada paylaşılması ile duyuldu.
Görüntüler sosyal medyada yayınlandıktan sonra olayın ilginçliği dikkat çekti. Yetkisi olmayan bu kişinin nereden temin edildiği bilinmeyen cübbe giyerek, sahte nikah defterine imza atması toplumda infiale yol açtı. Olayın “korsan nikah” olarak nitelendirilmesi, halk arasında ve uzmanlar tarafından hukuksal tartışmaları da beraberinde getirdi. Nikah kıyan şahsın Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mezitli Belediye meclis üyesi olması ise başka soru işaretlerini beraberinde getirdi.
Cübbe ve nikah memurunun sahte ile birlikte nikah defterinin de sahte olduğu nikah merasimi halk arasında ‘rezalet’ olarak nitelendirilirken, durumun komikliği veya yasalara aykırı olup, olmadığı tartışılıyor.